Adana’da baharın simgesi haline gelen ve portakal çiçeği kokusuyla özdeşleşen 14. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, 1 Nisan’da başladı. Kent genelinde düzenlenen etkinliklerin merkezi konumundaki Merkez Park ve Atatürk Parkı, hediyelik eşya stantları, çocuk oyun alanları ve yiyecek bölümleriyle ziyaretçileri ağırlıyor.
Ancak kentte etkili olan sağanak yağış, özellikle stant kuran işletmeleri olumsuz etkiledi. Gün boyu süren yağmur nedeniyle bazı stantlarda hasar meydana geldi.
Stantların süresi 3 gün uzatıldı
Karnavala ilişkin basın toplantısı kentte bir otelde düzenlendi. Toplantıda konuşan Adana Valisi Mustafa Yavuz, yağış nedeniyle yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, normal şartlarda 5 Nisan Pazar akşamı sona ermesi planlanan stantların süresinin uzatıldığını açıkladı.
Yavuz, "Dün özellikle yağmur yağdı, bugün ve yarın yağmur gözüküyor. Hem Merkez Park hem de Atatürk Parkı'nda kurulan stantlarımız var. Adanalı hemşehrilerimizin yaşadığı mağduriyetler var. Bu stantların 2 veya 3 gün daha hem esnaflarımız hem de Adanalı hemşehrilerimiz açısından faydalı olacağını değerlendiriyoruz. Hem Merkez Park hem de Atatürk Parkı'ndaki stantlar çarşamba akşamına kadar açık kalsın. Onlar vatandaşlarımıza hizmet etsin" dedi.
Toplantıya kent protokolünün de katıldığı bildirildi.




