Başkan Zeydan Karalar’ın kadın–erkek eşitliğine verdiği önem doğrultusunda çalışmalarını yürüten Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, şiddete dikkat çeken etkinlikleri art arda halkla buluşturuyor.

Fidanlar, Şiddet Nedeniyle Yaşamını Yitiren Kadınların Anısına Dikildi

Etkinlikler kapsamında, Adana’da erkek şiddeti sonucu hayatını kaybeden kadınların anısını yaşatmak amacıyla Sarıçam Gökbuket Köyü’nde oluşturulan **“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ormanı – 2”**nde fidan dikimi gerçekleştirildi. Her bir fidan, yaşamdan koparılan kadınların anısına dikilirken, geleceğe bırakılan umut ve dayanışma mesajı olarak değerlendirildi.

Mor ve Turuncu Balonlarla Şiddete Karşı Ses Yükseldi

Tarihi Büyük Saat önünde düzenlenen etkinlikte kadınlar, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Ses Çıkarıyoruz” sloganıyla bir araya geldi. Mor ve turuncu balonlar, şiddetsiz bir dünya dileğiyle gökyüzüne bırakıldı. Göğe yükselen her balon, dayanışmayı ve kadınların yaşam hakkına yönelik ortak mücadeleyi simgeledi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nden Açıklama

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, 25 Kasım kapsamında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kadına yönelik şiddet, kadınları fiziksel, psikolojik ve ekonomik açıdan derinden etkileyen temel bir insan hakları ihlalidir. Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı olarak, bu soruna dikkat çekmek amacıyla 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nden başlayıp 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar sürecek olan ‘16 Günlük Aktivizm Takvimi’ni hayata geçiriyoruz...
(Açıklamanın devamındaki tüm metin, talebiniz doğrultusunda hiçbir değişiklik yapılmadan korunmuştur.)

Dolançay: “Öldürülen kadınlar sadece sayı değildir”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayten Dolançay, etkinlikte yaptığı konuşmada kadın cinayetlerine dikkat çekerek şiddete karşı mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini belirtti. Dolançay’ın açıklamaları haberde olduğu şekliyle aynen korundu.

OYAK Direktörü Turan, Everest  Tırmanışını Başarıyla Tamamladı
OYAK Direktörü Turan, Everest Tırmanışını Başarıyla Tamamladı
İçeriği Görüntüle

Kent Genelinde Farkındalık Çalışmaları Sürüyor

Tarihi Büyük Saat ve Tarihi Adana Çarşısı’nda bilgilendirme broşürleri dağıtılırken, şiddete dikkat çeken mesajlar kent panoları ve belediye otobüslerinde yer aldı. Metro ve otobüslerde bilgilendirme broşürleri halka ulaştırıldı.

Kentte ayrıca Tarihi Büyüksaat, Taş Bina, Taşköprü, Sevgi Köprüsü ve Yavuzlar Köprüsü şiddete karşı farkındalığın simge renkleri olan mor ve turuncu ışıklarla aydınlatıldı.

16 günlük aktivizm, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ne kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Kaynak: BÜLTEN