Adana’nın Kozan ilçesinde dün 20:32’de 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Derinliği 10,33 km olarak ölçülen deprem Kozan’da ve Adana’nın bazı bölgelerinde hissedildi.

Özellikle 6 Şubat depremlerinin ardından bazı uzmanlar tarafından Adana’da büyük bir deprem beklendiğinin iki yıldır aralıklarla söylenmesi sonrası bölge halkı tarafından artçı ve küçük depremler endişeyle takip edilir hale geldi.

ADANA’DA BEKLENEN DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ NE OLACAK?

Adana’nın ünlü deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, Kozan depremi sonrası açıklamada bulundu. Yaşanan depremin 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerin artçısı olduğunu belirten Baki, yaşanan depremin sıkıntı yaratmayacağını ifade etti.

Daha büyük deprem beklentileriyle ilgili de konuşan Baki, “Yaşanan deprem artçı bir deprem. Bölgede 5’ten büyük deprem beklemiyoruz.” dedi.

BİNGÖL HATTINA DİKKAT ÇEKTİ

Baki ayrıca Adana Kozan’da meydana gelen depremden yaklaşık 15 dakika önce meydana gelen Bingöl’ün Kiğı ilçesindeki depremle ilgili de konuştu.

AFAD’ın açıklamasına göre saat 20:14’te meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki depremin derinliği 13,56 km olarak ölçülmüştü.

Deprem Uzmanı Melih Baki’nin bu depremle ilgili yorumu şu şekilde oldu:

“Kahramanmaraş depreminde hareket eden ikinci bloğun boşalmayan enerji ve basıncın yöneldiği bölge. Daha önce yazmıştım. Bingöl Tunceli, Van arasındaki bölgelerde olan deprem.”

ATDSK’dan Milli Gurur: Kuzey Kerem Bayrak Ay-Yıldızlı Formayı Giydi
ATDSK’dan Milli Gurur: Kuzey Kerem Bayrak Ay-Yıldızlı Formayı Giydi
İçeriği Görüntüle

Baki daha önce Çukurova Metropol’e yaptığı açıklamada bu bölgede deprem beklendiğini ancak bu depremin büyüklüğünün 6,5 civarında olabileceğini söylemişti.

Muhabir: ADİL DURMAZ