Kırıkkale'nin Delice ilçesinde termometreler 40 dereceyi gösterirken, çiftçiler ve mevsimlik tarım işçileri için hasat mesaisi başladı. Bölgenin verimli toprağı, temiz havası ve doğal su kaynaklarıyla eşsiz bir aroma ve tat kazanan Delice kavununu toplamak için tarlalarda hummalı bir çalışma yürütülüyor. 25 dönümlük arazisinde üretim yapan Mehmet Erdem, zorlu hava şartlarına rağmen bu özel lezzeti sofralara ulaştırmak için çalıştıklarını söyledi.
"KARADENİZ BÖLGESİ BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR"

Erdem, her yıl yaklaşık 100 ton ürün elde ettiklerini belirterek, talebe yetişmekte zorlandıklarını ifade etti. Erdem, "Bu yüzden kavunlarımız yoğun talep görüyor. Ürünlerimizi toptan satıyoruz, esnafla hesabımızı yapıp kurtaracak şekilde veriyoruz. Özellikle Karadeniz bölgesi, iri ve tatlı kavunlarımıza büyük ilgi gösteriyor" dedi.
"EKONOMİYE KATKI SAĞLIYORUZ"
Üretim sürecinde bölge ekonomisine de can verdiklerini söyleyen Erdem, "Mevsimlik işçi çalıştırıyoruz. Yakıt, gübre gibi ihtiyaçlarımızı memleketimizden karşılayarak ekonomiye katkı sağlıyoruz. Bu sıcakta çalışmak zor ama ürünümüzün bu kadar beğenilmesi bütün yorgunluğumuzu alıyor" diye konuştu.