Yüzde 45 zihinsel engelli olduğunu ve çalışamadığını ifade eden Karaca, borcu ödeme imkanının bulunmadığını belirtti.

Kadri Karaca, yaklaşık 20 yıl önce Dilek D. ile evlendi. Bu evlilikten çiftin 5 çocuğu dünyaya geldi. Ancak evlilikleri, şiddetli geçimsizlik nedeniyle 2014 yılında sona erdi. İddiaya göre Karaca, boşanma sürecinde eski eşine nafaka ve toplu ödeme yaptı. Çiftin çocukları ise devlet koruması altına alındı.

Boşanmanın ardından yeniden evlenen Karaca'nın bu evlilikten de bir çocuğu oldu.

Bir süre sonra rahatsızlanan Karaca, aldığı sağlık raporuyla yüzde 45 zihinsel engelli olarak değerlendirildi. Engelli raporunun ardından çalışamaz hale geldiğini ifade eden Karaca, geçimini sağlayamadığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl Karaca'nın eski eşi Dilek D., nafaka ödemediği iddiasıyla Adana 5. Aile Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, geriye dönük nafaka alacağının tahsiline karar vererek Karaca hakkında 224 bin liralık nafaka borcu hükmetti. Karaca'nın karara yaptığı itiraz ise reddedildi.

Yaşadığı süreci İHA muhabirine anlatan Kadri Karaca, "Eski eşimden dolayı 224 bin lira nafaka ödenmesine hükmedildi. Ben o parayı şu anda ödeyemem. Yeni bir evlilik yaptım, yeni eşimle mutluyum ama bu borç yüzünden aramız bozuldu. Eski eşim benim yakamı bırakmıyor. Yeni eşim artık bu davalar sürekli geliyor deyip boşanmayı düşünüyor. Şu an çalışamıyorum, eşim çalışıyor ve o bana bakıyor. Eğer parayı ödeyemezsem eve haciz gelecek" ifadelerini kullandı.

Yeni Parti’de Delege Ağalığı Olmayacak
Yeni Parti’de Delege Ağalığı Olmayacak
İçeriği Görüntüle

Eski eşiyle iletişim kurmaya çalıştığını da öne süren Karaca, "Eski eşimle görüşmeye gidince polisi çağırdı, 2 gün cezaevine girdim. O kadın benimle görüşmüyor. 5 çocuğum devlet koruması altına alındı. 3'ü memur oldu, 2'si de şu anda halen devlet koruması altında. Bu borcun kaldırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA