LÖSEV’den Kanser Hastalarına Yüreklere Dokunan Destek! Binlerce Aileye Et Yardımı
LÖSEV’den Kanser Hastalarına Yüreklere Dokunan Destek! Binlerce Aileye Et Yardımı
İçeriği Görüntüle

KTO Karatay Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurhan Ünüsan, özellikle yaz mevsiminde doğru beslenmenin, vücutta faydalı mikroorganizmaların gelişimini desteklediğini ve pek çok hastalığa karşı koruma sağladığını ifade etti.

"Mikrofloramızı doğru beslemek hastalıklara karşı kalkan oluşturur"

Prof. Dr. Nurhan Ünüsan, bağırsak florasında bulunan yararlı mikroorganizmaların yaz aylarında doğru beslenme ile desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bizim mikrofloramız, bağırsaklarımızda yaşayan mikroorganizmalardan oluşuyor. Yaz mevsiminde nasıl beslendiğimiz, bu mikroorganizmaların doğru gelişimini doğrudan etkiler. Bu olumlu gelişim ise obezite, koroner kalp hastalıkları, yüksek tansiyon ve şeker hastalığı gibi pek çok sağlık sorununa karşı koruyucu rol oynar. Kış mevsimine daha sağlıklı girmek istiyorsak, yaz aylarında mikrofloramızı doğru beslememiz gerekir” dedi.

"Beslenmenizi renklendirin, suyu ihmal etmeyin"

Yaz aylarında serinlemek amacıyla sıkça tüketilen dondurmalarda sınırın önemine değinen Prof. Dr. Ünüsan, bol su içmenin yanı sıra diyetin mutlaka sebze ve meyvelerle renklendirilmesi gerektiğini belirtti. “Meyve ve sebze açısından oldukça zengin bir mevsimdeyiz. Bunları mümkün olduğunca çiğ ya da uygun pişirme yöntemleriyle tüketmeliyiz. Yoğurt ise soframızdan eksik olmamalı” diye konuştu.

"Güneşi doğru saatlerde değerlendirin"

D vitamini açısından güneşin önemine de değinen Ünüsan, özellikle yaşlılar, gebeler, bebekler ve toplumun geneli için güneşten doğru saatlerde faydalanmanın önemli olduğunu dile getirdi. “Güneşin tepede olmadığı sabah saatlerinde güneşlenmek, vücut sağlığımız için oldukça değerli. Ayrıca kırmızı karpuz, sarı kavun, eflatun patlıcan gibi renkli besinleri diyetimize dahil etmeliyiz. Bu çeşitlilik ruh, biyolojik ve psikolojik sağlığımızı da olumlu etkiler” dedi.

Kaynak: İHA