Merkez Park Açık Hava Amfisi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Mustafa Yavuz, il protokolü üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun ilgi gören program, müzik ve kültür dolu anlara sahne oldu.
Anavarza’da Çekilen Klip İlk Kez Gösterildi
Konser gecesinde, Adana Kalkınma Programı kapsamında hazırlanan özel bir gösterim de izleyicilerle buluştu. Adana’nın tarihi ve kültürel değerlerinin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına katkı sunmak amacıyla hazırlanan klip, Maarif Orkestrası tarafından Anavarza Antik Kenti ve Anavarza Kalesi’nde çekildi.
İlk kez izleyicilerin beğenisine sunulan klip, salondaki katılımcılardan büyük alkış aldı.
Vali Yavuz’dan Öğretmenlere Övgü
Konser programının sonunda sahneye çıkan Vali Mustafa Yavuz, gecenin anlam ve önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
"Aslında bu akşam burada, müziğin evrensel diliyle adeta tüm Türkiye’yi kapsayan kültürel bir yolculuğa çıktık. Ege’ye gidip zeybek oynadık; İç Anadolu’nun bozkırlarında dolaştık. Ardından Adana’mıza gelerek Taş Köprü’den Seyhan Nehri’nin eşsiz güzelliğini izledik. Daha sonra Harput’un tarih kokan sokaklarında huzur bulduk ve en nihayetinde şanlı bayrağımızı en yukarılara çektik. Ülkemizin farklı coğrafyalarından derlenen bu nadide eserleri başarıyla seslendiren, bizlere yurdumuzun dört bir yanından kültürel lezzetler sunan ve bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza canıgönülden teşekkür ediyorum."
Program sırasında sahne alan öğretmenlerin sürpriz performanslarına da değinen Vali Yavuz, şunları söyledi:
"Bu güzel gecenin bizler için çok zarif sürprizleri de oldu. Programın belirli bir bölümüne kadar sunuculuk görevini üstlenen hocamızın içinden, adeta koskocaman bir Sezen Aksu çıktı. Diğer taraftan, programın başında kemanıyla bizleri büyüleyen bir diğer sanatçı hocamızın içinden ise Çukurova’nın koca yürekli evladı Ferdi Tayfur’un ezgileri yükseldi. Performanslarıyla geceye renk katan her iki hocamızı da ayrıca kutluyorum."
“Adana’da Başarı Hikâyesini Öğretmenler Yazacak”
Adana İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan eğitim çalışanlarının potansiyeline dikkat çeken Vali Mustafa Yavuz, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Adana Millî Eğitim Müdürlüğümüz; yaklaşık 35 bin çalışanı, fedakâr öğretmenleri ve tüm personeliyle her türlü başarıyı elde edebilecek güce, yeteneğe, kabiliyete ve motivasyona sahiptir. Hatırlayacağınız üzere, birkaç hafta önce de muhteşem bir halk oyunları ziyafetine hep birlikte şahitlik etmiştik; bugün ise kulaklarımızın pası silindi. İşte Adana budur, Adana Millî Eğitim teşkilatı budur ve bizim öğretmenlerimiz işte bu muhteşem potansiyelin sahibidir. Bizler sizlere sonuna kadar güveniyoruz. Adana’da eğitimde, kültürde ve sanatta bir başarı hikâyesi yazılacaksa, bu şehirde geleceğe dair bir şeyler değişecekse bu ancak ve ancak öğretmenlerimizin eliyle, onların canıgönülden inanarak göstereceği gayretle mümkün olacaktır. Sizlerle birlikte daha nice güzel faaliyetlerde ve anlamlı etkinliklerde buluşmayı temenni ediyor, Adana Valiliği olarak her zaman yanınızda olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum."
Müzik dolu gece, katılımcılardan tam not alırken, öğretmenlerin sanatsal performansları da büyük beğeni topladı.





