Toplantıda, proje sürecine ilişkin değerlendirmeler yapılırken, ilgili kurumların görüş ve önerileri ele alındı.

Orman Genel Müdürlüğü ile Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) iş birliğinde yürütülen Seyhan ve Ceyhan Entegre Havzası Projesi (S&CEHRP) kapsamında düzenlenen toplantı, Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yüzer başkanlığında yapıldı. Toplantıya, AFD Başkanı Tanguy Vincent, ORKÖY Daire Başkanı Sinan Bilge, Kayseri Orman Bölge Müdürü Mehmet Zeki Bayıcı, Adana Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli ile proje ve kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda, projenin ön fizibilite süreci detaylı şekilde değerlendirilirken, paydaş kurumların katkı ve önerileri masaya yatırıldı. Proje kapsamında Niğde ve Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde gerçekleştirilen saha çalışmalarında vatandaşlarla bir araya gelinerek bilgilendirme toplantıları yapıldığı belirtildi.

Adana’da Şok Denetim: Aranan 4 Hükümlü Kıskıvrak Yakalandı
Adana’da Şok Denetim: Aranan 4 Hükümlü Kıskıvrak Yakalandı
İçeriği Görüntüle

Sahadaki temaslarda, havzalarda öncelikli olarak hayata geçirilmesi planlanan çalışmalar ele alınırken, yerel halkın taleplerinin de sürece dahil edildiği ifade edildi.

Adana, Kayseri ve Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüklerinin sorumluluk alanında yürütülen proje; Adana, Kayseri, Niğde, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Sivas illerinde toplam 43 ilçeyi kapsıyor. Yaklaşık 4 milyon 328 bin hektarlık alanda sürdürülen proje kapsamında, 928’i orman köyü olmak üzere toplam bin 433 yerleşim yerinin bulunduğu bildirildi.

Kaynak: İHA