Kısacık, söz konusu düzenlemenin emeklilerin yaşadığı derin geçim krizine çözüm üretmekten uzak olduğunu vurguladı.
En düşük emekli maaşının yalnızca 1.062 TL artırılarak 20 bin TL’ye çıkarılmasının bir iyileştirme gibi sunulmasını eleştiren Kısacık, “Gazi Meclisin üyesi bir milletvekili olarak bugün emeklilerimize 20 bin TL maaş için toplanmış olmamızdan utanç duyuyorum” dedi.
“20 bin TL ile geçinmek mümkün değil”
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda torba kanun teklifi görüşmeleri sırasında söz alan Kısacık, emekli maaşlarına yapılan artışın yetersiz olduğunu belirterek, “Bu komisyonda bulunan her milletvekili gayet iyi biliyor ki 20 bin TL maaşla emekliler geçinemez. Biraz hayat, ekonomi ve matematik bilen herkes bunu anlayabilir” ifadelerini kullandı.
Hayat pahalılığı ve ağırlaşan yaşam koşulları nedeniyle emeklilerin çalışmak zorunda kaldığına dikkat çeken Kısacık, iş kazalarında hayatını kaybeden emeklilere de değinerek şunları söyledi:
“Saha çalışmasına çıktığımda bir bankta oturan emeklimizi gördüğümüz zaman hal hatır sormaya utanıyorum. Ne cevap versin emekli bize? İnşaatlarda çalışan 65-70 yaşında amcalarımızı görüyoruz. Bu milletin emeklisi 65-70 yaşında inşaatlarda çalışır mı? Ama artık basında inşaatlardaki iş kazalarına kurban giden, hayatlarını kaybeden emeklilerimizi görüyoruz.”
“Kaynak yok söylemi kabul edilemez”
İktidarın “kaynak yok” gerekçesini de eleştiren Kısacık, bu yaklaşımın emeklilere “başının çaresine bak” demek anlamına geldiğini belirtti. Kaynak sorununun doğru bütçe tercihleriyle aşılabileceğini savunan Kısacık, şu ifadeleri kullandı:
“İçinde bulunduğumuz ekonomik şartlarda emeklimize asgari düzeyde bir maaş vermemiz gerekiyor. İktidarın kaynak yok diyerek emekliye açlık sınırının altında bir maaş vermesi kabul edilemez. 2026 bütçesindeki 2 trilyon 742 milyar faizden kesecek, kamu-özel iş birliğiyle müteahhitlere verdiği transferlerden kesecek, Beşli Çeteye aktarılan ihalelerden kesecek, 5 maaş alanlardan kesecek, işe gitmeden maaş alan bankamatikçilerden kesecek, holdinglere peşkeş çekilen kredilerden kesecek, medya patronlarına aktarılan paralardan kesecek, rantla kazanç elde edenlerden kesecek, geliri ve verimliliği artıracak emeklilerimize uygun ve yeterli maaşı verecek.”
“Yönetemiyorlarsa bıraksınlar”
İktidarın yaklaşımını kötü yönetimin bir sonucu olarak değerlendiren Kısacık, “Eğer iktidar kaynak yok diyerek, bu konuda bir adım atamıyorsa yönetmeyi bıraksın. İşi bilenler ülke yönetiminin başına gelsin” dedi.
DEVA Partisi olarak taleplerinin net olduğunu vurgulayan Kısacık, emekli maaşlarının yaşanabilir bir seviyeye yükseltilmesi gerektiğini belirterek, tüm milletvekillerini vicdan ve kamu yararı temelinde hareket etmeye çağırdı.




