Kanlı, küresel gelişmelerin Türkiye üzerindeki etkilerine dikkat çekerek birlik ve dayanışma vurgusu yaptı.
Toplantıda konuşan Kanlı, uluslararası gelişmelerin bölge üzerinde oluşturduğu risklere işaret ederek, “ABD ve İsrail’n uluslararası hukuku hiçe sayan saldırgan politikaları bölgemizde ciddi bir istikrarsızlık oluşturmaktadır. Bu süreçte ülkemizin güvenliğini sağlamanın yolu, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin vurguladığı ‘iç cepheyi sağlam tutma anlayışından geçmektedir.” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu “Terörsüz Türkiye” vizyonuna da değinen Kanlı, “Bu süreç bir siyasi tercih değil, devletimizin bekası açısından stratejik bir zorunluluktur. Adana teşkilatları olarak bir taraftan şehrimizin sorunlarının çözümüne yönelik çabamız devam ederken aynı zamanda Sayın Genel Başkanımızın stratejik vizyonu ve hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.
Kanlı, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin izlediği siyasetin toplumda karşılık bulduğunu belirterek, "Bu karşılığı sahada görüyoruz. Vatandaşlarımız Genel Başkanımıza dua etmektedir. Saygıdeğer Liderimiz Türkiye için büyük bir şanstır. Cenab-ı Allah Saygıdeğer Liderimizi başımızdan eksik etmesin.” dedi.
Gündemde yer alan okul saldırılarına da değinen Kanlı, yaşanan olayların toplumu derinden etkilediğini belirtti. "Okullarımıza yapılan hain saldırılar yüreğimizi yaktı. Geleceğimiz olan çocukların bu hale gelmesi oldukça düşündürücü. Sayın Genel Başkanımızın ifade ettikleri gibi, dijitalleşmenin kontrolsüz yaygınlığı, sosyal medya mecralarının denetimsiz etkisi ve giderek derinleşen akran zorbalığı, maalesef çocuklarımızın ruh dünyasında telafisi güç tahribatlar meydana getirmektedir. Küresel ölçekte yaşanan bu tür olaylar endişe veriyor. Devletçe, milletçe evlatlarımız için daha huzurlu ve güvenli bir geleceği mutlaka inşa etmeliyiz.” ifadesini kullandı.
Toplantıda ayrıca Adana’nın öncelikli gündem maddeleri ve teşkilat çalışmaları da ele alındı. Yusuf Kanlı, kentin gelişimi ve vatandaşların huzuru için çalışmaların sürdürüleceğini belirterek, “Adana’mızın güçlenmesi, vatandaşlarımızın huzuru ve milli birliğimizin tahkimi en temel önceliğimizdir.” diye konuştu.




