Kozan Devlet Hastanesi’nde “Her bağış, başka hayatlara umut oluyor” sloganıyla düzenlenen farkındalık etkinliğinde, sağlık personeli işaret diliyle mesaj verdi.
Etkinliğe Başhekim Çağlar Bozkurt, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Murat Ali Altıntaş, hekimler ve hastane çalışanları katıldı. Katılımcılar, organ bağışının birçok hastanın yeniden yaşama tutunabilmesi açısından hayati bir önem taşıdığını vurguladı ve tüm vatandaşları bağışta bulunmaya davet etti.
Farkındalık çalışması kapsamında hastane içinde bir bilgilendirme standı kurularak, hastaneye gelen hasta ve yakınlarına organ bağışı hakkında bilgi verildi.
Başhekim Çağlar Bozkurt, gönüllü herkesin organ bağışında bulunabileceğini belirterek, “İşaret diliyle bir farkındalık oluşturmak ve kurulan standımız aracılığıyla hastanemize gelen hasta ve yakınlarını bilinçlendirmek istedik. Bizler de örnek olmak adına organ bağışında gönüllüyüz. Bir organ bağışı, başka bir hastanın yeniden hayata tutunmasını sağlıyor” dedi.





