Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir lokantada yaptığı denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş 183 kilogram tavuk eti tespit etti. Yapılan incelemelerde, bozulmuş ve kokuşmaya başlamış tavuk etlerinin yeniden satışa sunulmak istendiği belirlendi. Zabıta ekipleri, sağlık açısından ciddi risk taşıyan toplam 183 kilogram tavuk ve tavuk ürününe el koyarak imha edilmek üzere işlem başlattı.

İşletmede yapılan denetimlerde;

Eyyübiye Belediyesi ekipleri, ihmal ve kasıtları nedeniyle işletme sahibi hakkında cezai işlem uyguladı ve eksikliklerin giderilmesi için tebligat yaptı.

Zabıta ekipleri, halk sağlığını korumak amacıyla pazar yerleri, marketler, kasaplar, lokantalar ve okul kantinleri dahil olmak üzere tüm gıda işletmelerinde denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Kaynak: İHA