ÜRÜNLER TARLADA KALDI?
Bölge üreticisinin, bu dereden aldıkları suyu sulamada kullanamaz hâle geldiklerini, bu nedenle ürünlerin tarlada kaldığını ve ciddi mağduriyetler yaşandığını söyleyen Sümer, “Dereye karışan kimyasal atıklar toprağımızı kirletmekte, tarımsal üretimi tehdit etmekte ve insan sağlığını ciddi risklerle karşı karşıya bırakmaktadır” dedi.
HİÇ BİR İŞLETMİNİN BUNA HAKKI YOK
Sümer, “Bugün görmezden gelinen her kirlilik, yarın çocuklarımızın geleceğinden çalınan bir parçadır. Hiçbir işletme doğayı kirletme hakkına sahip değildir. Kazanç uğruna doğa ve insan sağlığı feda edilemez. İddialar vakit kaybetmeden araştırılmalı, gerekli denetimler yapılmalıdır. Suyumuza, toprağımıza ve geleceğimize sahip çıkalım” diye konuştu.
Asayiş
Adana
Kızılyar Deresi, Zehir Mi Akıyor?
CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Kozan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bazı fabrikaların atıklarını, tarım arazilerinin içinden geçen Kızılyar Deresi’ne arıtılmadan bıraktığı yönündeki iddiaların endişe yarattığını belirterek konuyu TBMM gündemine taşıdı.
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
Trend Haberler
Adana'da Kahreden Kaza! 23 Yaşındaki Genç Kadının Son Anları Kamerada
Seyhan Belediyesi’nden Mahallelerde Çözüm Odaklı Hizmet Seferberliği
Yüreğir'de Memurları Sevindiren Karar: SDT Sözleşmesi İmzalandı
Ceyhan’da Dönercilere Şok Denetim! Kurallara Uymayanlara İşlem Yapıldı
Kadirli Belediye Başkanına Silahlı Saldırı
Çukurova Havalimanı’na Gidecekler Dikkat! Havamaş’tan Yaz Sezonu Kararı
Adanalı İş İnsanından 20 Gündür Haber Yok! Ailesi Yardım Bekliyor
Adana’da Kadir İnanır’a Duygu Dolu Veda!
Adana'da 48 Gündür Aynı Tehlike! Mahalleli "Facia Yaşanmadan Önlem Alın" Diyor
Anne ve Oğlunun Hayatını Kaybettiği Kazada Yürek Burkan Gerçek Ortaya Çıktı




