Vatandaşlar, su baskınları nedeniyle günlük yaşamda büyük zorluklar yaşarken, çözüm bekliyor. Kent genelinde şiddetli yağışların ardından birçok noktada lağım suları binalara doluyor ve vatandaşlar kendi imkânlarıyla tahliye çalışmaları yapmak zorunda kalıyor. Edirne Belediyesi’ne yapılan acil çağrılara ise iş makinesi ve personel yetersizliği nedeniyle çoğu zaman zamanında müdahale edilemiyor. Bazı bölgelerde su ve lağım baskınları, ancak bir veya iki gün sonra giderilebiliyor.
Vatandaşlardan Mehmet Zeki Ertaş, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi:
"Bizim halimizi görüyorsunuz. 12 yıldır bu pisliği çekiyoruz. Lağım tüm binayı basıyor, geri tepiyor. Her 3-4 ayda bir borular patlıyor, biz kendi cebimizden tamir ettiriyoruz. Binanın içine giremiyoruz. Sabahtan beri kendi başıma uğraşıyorum, suyu boşaltmaya çalışıyorum ama gitmiyor, geri tepiyor. Belediyeyi arıyorum, hatta bağlanıyor ama cevap verilmiyor. Muhtarı arıyorum, o da belediyeye ilettiğini söylüyor. Ancak sonuç yok. Logardan pis lağım suyu geri tepiyor, binanın içine kadar giriyor."
Edirne’de altyapı eksiklikleri ve bakım yetersizlikleri nedeniyle benzer manzaralar her yağmur sonrası tekrar ediyor. Vatandaşlar, kalıcı bir çözüm ve kapsamlı altyapı çalışması yapılmasını talep ediyor.





