Belediye tarafından başlatılan uygulama kapsamında ilçe genelinde her gün 15 bin ekmek ücretsiz olarak dağıtılacak. Ramazan ayı boyunca toplam 450 bin ekmeğin vatandaşlara ulaştırılması hedefleniyor.
Dağıtımlar, Ramazan ayının ilk günü itibarıyla ilçe genelinde belirlenen 16 ayrı noktada başladı. Sevil Aydar Yıldız da ekmek dağıtımına katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.
“Ramazan Paylaştıkça Güzel”
Dağıtım noktalarında vatandaşlarla sohbet eden Başkan Vekili Yıldız, uygulamanın yalnızca bir yardım faaliyeti olmadığını, aynı zamanda dayanışmanın bir göstergesi olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı:
“Ramazan ayı birlik, beraberlik ve paylaşma ayıdır. Hiçbir hemşehrimizin sofrasında eksik olmaması için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Kadir Aydar’ın geçtiğimiz yıl başlattığı bu anlamlı projeyi bu yıl da aynı kararlılıkla devam ettiriyoruz. Her gün 16 farklı noktada gerçekleştirdiğimiz dağıtımlarla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz.
Bizler sosyal belediyeciliği yalnızca belirli günlerde değil yılın her anında görev kabul ediyoruz. Ancak Ramazan ayı, dayanışmanın en güçlü hissedildiği zamanlardan biri. Bu nedenle ekiplerimiz sahada aktif şekilde görev yapıyor. Amacımız hiçbir vatandaşımızın kendini yalnız hissetmemesi, sofraların bereketle dolmasıdır.
Ceyhan’da paylaşmanın ve kardeşliğin büyümesi için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Tüm hemşehrilerimize hayırlı Ramazanlar diliyorum.”
Ceyhan Belediyesi’nin ücretsiz ekmek dağıtımı, Ramazan ayı boyunca devam edecek. Uygulamayla özellikle dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarına katkı sunulması amaçlanıyor.




