Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin 107’nci yıl dönümünü onur ve gururla kutladıklarını ifade eden Barut, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasiyle taçlandırılması için mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Barut açıklamasında, “Tam bağımsız Türkiye için 107 yıl önce Samsun'a çıkanların izinde yürüyen bizler, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı demokrasi, adalet ve özgürlükler için mücadeleyi büyüterek kutluyoruz. Teslim olmayacağız, boyun eğmeyeceğiz, ülkemizi mutlaka aydınlık yarınlara kavuşturacağız. Başta Ulu Önderimiz Atatürk olmak üzere kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, bayramımızı kutluyoruz. Yaşasın 19 Mayıs” dedi.

Adana Çeşitlilik Festivali Gelenekselleşiyor
Adana Çeşitlilik Festivali Gelenekselleşiyor
İçeriği Görüntüle

“Bayramımız Kutlu Olsun”

19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin yıl dönümüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Barut, Cumhuriyetin kuruluşuna giden sürecin önemine dikkat çekti.

Ayhan Barut, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Çaresizlik tanımadan ve asla geri adım atmadan 19 Mayıs 1919’da başlayan kurtuluş mücadelemizi, görkemli destanın ardından Türkiye Cumhuriyeti ile taçlandıran kahramanlarımıza minnet borcumuz var. Onlara şükran borçlu olduğumuz gibi ölümsüz eserlerini koruyup geliştirme sorumluluğumuz da var. Bu nedenle bunca kuşatmaya, gerici dayatmaya ve halk iradesinden adalet ve demokrasiye yönelik tüm darbe girişimlerine karşı bu sorumluluk duygusuyla mücadelemiz sürüyor. Ulusal kurtuluş mücadelemizin 107'nci yıldönümünde Ulu Önderimiz Atatürk'ün izinde yürüyüp onun ilkelerine sıkıca sarılarak mücadele etmenin onurunu taşıyoruz. Yarınlara bırakacağımız en büyük miras bu mücadeledir. Bu duygularla ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimizi, yiğit gazilerimizi ve tüm kahramanlarımızı minnet, rahmet ve özlemle anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Yaşasın 19 Mayıs, yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti.”

Kaynak: BÜLTEN