Konuyla ilgili olarak Adana Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Saruhan Yağmur, cukurovametropol.com.tr’ye açıklamalarda bulundu. Yağmur, hastalıkla ilgili yürütülen çalışmalara değinerek şu ifadeleri kullandı:

ÇGC’de Bayram Coşkusu: Yoğun Katılım Dikkat Çekti!
ÇGC’de Bayram Coşkusu: Yoğun Katılım Dikkat Çekti!
İçeriği Görüntüle

“Onunla ilgili çalışmalarımız, Tarım İl Müdürlüğümüz gerekli aşılamalar, çalışmaları, tedbirleri almış durumda şu anda. Tabii gönül rahatlığıyla alışverişlerini yapabilirler. Hem Odamız tarafından hem de Tarım İl Müdürlüğü tarafından gerekli çalışmalar, tedbirler alınmış durumda.”

Et tüketiminde bir sorun olmadığını vurgulayan Yağmur, süt konusunda da şu bilgileri paylaştı:

“Sütle ilgili zaten Tarım İl Müdürümüz sürekli olarak tahlil alıyor. Tahlillerini değerlendirdikten sonra da sağım işlemleri devam ediyor. Şu anda Adana’da herhangi bir sıkıntı görülmedi.”

Yağmur’un açıklamalarıyla birlikte Adanalılar, hem et hem de süt ürünlerini güvenle tüketebileceklerini öğrenmiş oldu. Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin düzenli kontrollerini sürdürdüğü, gerekli aşılamaların yapıldığı ve vatandaşların alışverişlerinde gönül rahatlığıyla hareket edebileceği bildirildi.

Muhabir: BERİL ANT