Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre kentte hava sıcaklığı 37 derece ölçülürken, kent merkezindeki termometreler 43 dereceyi gösterdi. Sıcaktan bunalan vatandaşlar serinlemek için park ve bahçelerdeki gölgelik alanlara sığındı.

AKAMDER Başkanı Sayım Azmaz’dan Çağrı: Petroldeki Artış Hem Vatandaşı Hem Kamu Yatırımlarını Zorluyor
AKAMDER Başkanı Sayım Azmaz’dan Çağrı: Petroldeki Artış Hem Vatandaşı Hem Kamu Yatırımlarını Zorluyor
İçeriği Görüntüle

Kentte etkisini sürdüren sıcak hava nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşarken, bazıları serinlemek için gölge alanlarda vakit geçirmeyi tercih etti.

Sıcaktan şiir yazdı

Aşırı sıcaklardan bunalan Kadir Ertargın isimli vatandaş ise yaşadığı sıcaktan duyduğu rahatsızlığı şiirsel ifadelerle anlattı.

“Görüyorsunuz, ücretsiz sauna hizmeti alıyor gibiyiz. Saunadan tek farkımız bizi serinleten bir yerin olmaması; sadece yanıyoruz. Güneş sanki mermileri içine hapsediyor, daha çok öfkesiyle bize saldırıyor gibi hissediyoruz. Başka bir şey hissetmiyoruz, baksana kafamızı kaldıramıyoruz. Boynumuz eğik gezmekten başka bir şey yaptığımız yok, güneşe bakmamak için belimiz bükülüyor. Güneşe ateş edenleri de haklı buluyorum artık; kurşun sıktıkça daha çok hırslanıyor, dereceyi artırıyor sanki. Güneş kurşun sıkıldıkça ateşini daha çok kızdırıyor ve üstümüze atıyor. Artık güneşle ateşkes anlaşması imzalamak istiyoruz. Terden de belli oluyor zaten, gölgeye geçmek istiyorum artık” ifadelerini kullandı.

“Adana'da yazın yaşamamak lazım, burası durulacak yer değil”

Adana’daki sıcakların özellikle yaz aylarında yaşamı zorlaştırdığını belirten Ramazan Karataş, kentte sıcaktan kaçmanın mümkün olmadığını söyledi.

“Adana'nın sıcaklığı öyle anlatılacak gibi değil. Yemin ederim, bir de gelmişsiniz güneşin altında çekiyorsunuz, zaten biz kaçıyoruz. Yanıyor kardeş, ne yapalım şimdi? Adana'da yazın yaşamamak lazım, burası durulacak yer değil. Kaçabildiğiniz kadar kaçın, imkan olsa ben de kaçacağım. Yazı değil, Adana'nın sonbaharında bile burada yaşamamak lazım. Eylül ayı geldi, hala Adana'nın bundan haberi yok. Valla az bile yapıyorlar size onu söyleyeyim, ben olsam top bile atarım. Öyle böyle yakmıyor, dışarıdan belki abartılıyor gibi görünebilir ama oturma odasında iki tane klima mı olur?” diye konuştu.

“Bu sıcakta kavurma gibi olduk”

Sıcak havadan korunmak için çeşitli önerilerde bulunan Ahmet Tunç ise Adana’da etkili olan sıcaklığın dayanılmaz hale geldiğini ifade etti.

“Bu Adana'nın sıcağını artık mermi değil roket keser. Şerefime bu sıcakta kavurma gibi olduk, insan bu sıcakta yürüyemiyor bile. Dışarıda işi olan bile çıkmasın, işi gücü bıraksın. Klimayı açıyorsun arabanın içinde terliyorsun, duştan çıkıyorsun yine terliyorsun; insan duşta terler mi? Buzlaç yiyin, meybuz yiyin, kanala atlayın, yapacak başka bir şey yok ya da klima altına geçip yatacaksınız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA