Çukurova Havalimanı’nda Yeni Dönem! HAVAMAŞ’tan Lüks VİP Transfer Atağı
Çukurova Havalimanı’nda Yeni Dönem! HAVAMAŞ’tan Lüks VİP Transfer Atağı
İçeriği Görüntüle

Kentin verimli topraklarında yetişen biberler, üreticiler tarafından toplanarak kurutulmak üzere sergilere gönderiliyor. Kendine özgü aroması, acılığı ve rengiyle bilinen Maraş biberi; yemeklere kattığı lezzetin yanı sıra sağlığa faydalarıyla da öne çıkıyor. Türkiye’nin dört bir yanında sofralarda yer bulan ve yurt dışından da yoğun talep gören Maraş biberi, kentin ekonomisine önemli katkı sağlıyor.

Yüzyıllardır bölgede geleneksel yöntemlerle işlenen Maraş biberi, kurutma ve öğütme süreçlerinin ardından pul biber olarak tüketiciyle buluşuyor. Sabah erken saatlerde tarlalara giren çiftçiler, özenle topladıkları biberleri güneşe sererek kurutmaya bırakıyor. Kentin farklı noktalarında kırmızıya bürünen tarlalar ve sergiler, Maraş biberi sezonunun başladığını ortaya koyuyor.

Üreticiler bu yıl rekoltenin yüksek olmasını beklerken, fiyatların da emeği karşılayacak seviyede olmasını umut ediyor.

Hasatta çalışan Elif Cengiz, “Tarlada biber topluyoruz. Yaptığımız iş çok zor Maraş biberi de kaliteli güzel” dedi.
Mehmet Cengiz ise, “Maraş biberi çok güzel havalar sıcak ve zor şartlarda çalışmaya devam edip üretime katkı sağlıyoruz” diye konuştu.
Hem okula giden hem de çalışan Suca Cengiz de, “Yaz mevsiminde çalışıp kış mevsiminde okumaya çalışıyorum. Hukuk okumak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA