Sunar Yatırım, sürdürülebilir gastronomi vizyonu doğrultusunda ünlü şeflerle yaptığı iş birliğiyle “topraktan masaya” temalı lezzet sunumlarıyla festivale renk kattı.

Tarım ve gıda alanındaki 50 yılı aşkın tecrübesini doğduğu topraklarla paylaşan Sunar Yatırım, Adana Valiliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin ana destekçileri arasında yer aldı. 10-12 Ekim tarihleri arasında Adana Merkez Park’ta düzenlenen festivalde, Sunar Yatırım’ın tarım ve gastronomi vizyonunu yansıtan “Sunar Mutfak” sahnesi ziyaretçi akınına uğradı.

Ünlü şeflerin katılımıyla düzenlenen “topraktan masaya” temalı lezzet sunumları büyük beğeni toplarken, Sunar’ın desteklediği çiftçilerin sürdürülebilir tarım deneyimlerini aktardığı ve Adana’nın mutfak tarihi, atıksız mutfak ile tarımda biyoplastik kullanımı konularının ele alındığı söyleşiler yoğun ilgi gördü.

Adana’nın Kalbine Dokunacak Dev Yatırım! Fatma Sütcü Kardiyoloji Merkezi’nin Temeli Atıldı
Adana’nın Kalbine Dokunacak Dev Yatırım! Fatma Sütcü Kardiyoloji Merkezi’nin Temeli Atıldı
İçeriği Görüntüle

“Çiftçilerden sürdürülebilir tarım hikayeleri”

Sürdürülebilir tarım, yenilenebilir enerji ve biyo-bozunur plastik alanlarında önemli yatırımlar yapan Sunar Yatırım, festival boyunca yenilikçi vizyonunu yansıttı. Etkinliğin ilk gününde, festivalin “Kuşaktan Kuşağa” teması doğrultusunda Adana’nın köklü gastronomi markalarının temsilcileri ağırlandı. Usta isimler, yöre mutfağının inceliklerini ve geçmişten günümüze uzanan lezzet yolculuğunu anlattı.

İkinci gün, sürdürülebilirlik ve tarım odaklı paneller öne çıktı. Çiftçiler ve akademisyenler, coğrafi işaretli ürünlerden atıksız mutfağa, biyo-plastik kullanımından sürdürülebilir tarıma kadar birçok konuda bilgi ve deneyim paylaştı.

“Ünlü şeflerden unutulmaz lezzetler”

Festivalin en çok konuşulan anları üçüncü gün yaşandı. Şef Rafet İnce ve Özlem Mekik, Sunar ve Hüner markalı un ve yağlarla daha önce hiçbir yerde sergilemedikleri özel tarifleri hazırladı. Lezzet sunumlarını adeta bir şova dönüştüren şefler, mutfak sırlarını ve yeni tatları izleyicilerle paylaştı.

“Adana’nın gastronomi yolculuğuna destek”

Sunar Yatırım’ın sürdürülebilirlik vizyonunu Adana’nın mutfak kültürüyle buluşturan “Sunar Mutfak” sahnesi, üç gün boyunca festivalin en çok ziyaret edilen noktalarından biri oldu. Sunar Yatırım, bu etkinlikle birlikte Adana’nın “UNESCO Gastronomi Şehri” adaylığına da güçlü bir destek sundu.

Sunar Yatırım Hakkında

Yarım asrı aşkın geçmişiyle tarım, gıda ve biyoendüstri alanlarında faaliyet gösteren Sunar Yatırım; mısır nişastası bazlı endüstriyel ham madde, bitkisel sıvı yağ, un, yem ve biyo-bozunur plastik üretiyor. 1.400’den fazla çalışanı, çiftçileri, müşterileri ve yerel paydaşlarıyla geniş bir değer zinciri oluşturan şirket, Ar-Ge ve ileri teknoloji yatırımlarıyla çevre dostu, sürdürülebilir ürünlerini 6 kıtada 100’ün üzerinde ülkeye ihraç ediyor.

Kaynak: İHA