Cuma günü en fazla yağış Aladağ ilçesinde ölçülürken, metrekareye 141 kilogram yağmur düştü.
Çarşamba günü başlayan ve perşembe ile cuma günleri de etkisini sürdüren yağış nedeniyle kent genelinde yaşam olumsuz etkilendi. Ölçümlere göre cuma günü Saimbeyli’de 120, Kozan’da 119, Feke’de 105, Seyhan’da 94 ve Pozantı’da 89 kilogram yağış kaydedildi. Yoğun yağmur nedeniyle bölgedeki akarsu ve nehirlerin debisi hızla yükseldi.
Yağışların ardından Göksu Nehri taştı. Saimbeyli ilçe girişinde asfaltın çökmesi sonucu yol ulaşıma kapatıldı. Feke ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Süphandere Mahallesi’nde ise köprünün bir bölümü sel sularının etkisiyle yıkıldı.
Sağanakla birlikte bazı yollara kaya parçaları düştü, çeşitli noktalarda küçük çaplı heyelanlar meydana geldi. Artan su seviyesi nedeniyle bazı baraj kapakları kontrollü olarak açıldı.
Bölgede ekipler hasar tespit ve onarım çalışmalarını sürdürürken, yetkililer vatandaşları dere yataklarından uzak durmaları konusunda uyardı.




