Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (Toroslar EDAŞ) internet sitesinde yer alan bilgilere göre 23 Mayıs 2025 tarihinde Ceyhan’da planlı elektrik kesintisi uygulanacak. Kesinti nedeninin şebeke iyileştirme çalışmaları kapsamında yapılacağı bildirildi.

Söz konusu kesinti nedeniyle saat 09:00-17:00 saatleri arasında enerji verilemeyecek. Planlı elektrik kesintisinden 17 ayrı noktanın etkileneceği belirtildi.

Elektrik kesintisinin yaşanacağı cadde ve sokaklar şöyle:

“606, 607, 610, 612, Burhanlıoğlu, Hükümet, İnönü, Kızılay, M. Koca Durmuş, M. Şerif Yiğit, Nihal Adsız, Öğretmen Abdulkadir Ünlü, Sakarya, Şehit Pilot Teğmen Kaya Köker, Ali Caf, İlyas Taner, Mehmet Akif Ersoy”

Planlı kesintilerinin, arıza halleri dışında elektrik dağıtım şebekemizde önceden yapılması planlanan yatırım, bakım, onarım çalışmaları ile yeni bağlantı aşamalarında enerjinin kesilmesi gereken durumlarda önceden kamuoyunun bilgilendirilmesinin önem arz ettiği kesintiler olduğu ifade edildi.

Ayrıca kesintilerin, kullanıcılara daha sağlıklı ve kesintisiz enerji temini için elektrik şebekesinin iyileştirilmesi ve yenilenmesi amacıyla yapıldığı kaydedildi.

Toroslar EDAŞ’ın açıklamasına göre planlı kesintilere ilişkin bazı durumlarda, teknik ve idari zorunluluklardan dolayı ilan edilen kesinti başlangıç ve bitiş zamanlarında değişiklik olabileceği bilgisi aktarıldı.

Şirketin açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:

“Planlı kesintiler sonucunda, Şirketimize ait enerjili ve enerjisiz durumda olan YG - AG elektrik şebekelerimizde yapılacak çalışmalar can ve mal güvenliği açısından risk teşkil etmesi sebebiyle şirketimizden çalışma müsaadesi alınmadan hangi amaçla olursa olsun çalışma yapılmaması gerektiğini belirtmek isteriz.”

Adana’da Gençlik Buluşması: Yeni Projeler İçin Kritik Ziyaret!
Adana’da Gençlik Buluşması: Yeni Projeler İçin Kritik Ziyaret!
İçeriği Görüntüle

Ayrıca jeneratör kullanmak isteyenlerin planlı kesinti sırasında enerji ve can ve mal güvenliği açısından şebeke ayırıcısını açmaları gerektiği uyarısı da yapıldı.

Kaynak: Haber Merkezi