Hüzün ve gururun iç içe geçtiği programda konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, 15 Temmuz’un milletin iman gücüyle yazılmış bir destan olduğunu vurguladı.
Anma programına Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Boztepe, çok sayıda vatandaş ve gaziler de katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla salonu dolduran katılımcılar, duygu dolu anlar yaşadı.
Dr. Hakan Bahadır, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"İman dolu yürekler şehadete yürüdü. Hainlerin gözlerini o an korku bürüdü. Bu halk bir kahramandır, bu sözü unuttular. Canları pahasına vatanı korudular. 15 Temmuz Destanı, Demokrasi Zaferi olarak tüm dünyaya gösterdi ki; Türk milleti gerektiğinde şehadet şerbetini düşünmeden içer. Bugün hem hüzünlüyüz hem gururluyuz. 253 şehidimiz, yaklaşık 3 bin gazimiz var. Ama aynı zamanda sevinçliyiz; çünkü o hain kalkışma başarıya ulaşamadı."
Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Boztepe ise 15 Temmuz’un yalnızca bir darbe girişimi olmadığını, aynı zamanda derin bir işgal provası olduğunu belirterek, "Resmî kayıtlarda bir darbe girişimi olarak geçen 15 Temmuz, aslında kendi içimizden çıkan ‘evlatlar’ üzerinden yürütülmeye çalışılan bir iç savaş ve işgal provasıydı" dedi.
Anma gecesinde ayrıca 15 Temmuz’u anlatan belgesel gösterimi, şiir dinletisi ve fotoğraf sergisi gerçekleştirildi. Duygusal anların yaşandığı program, katılımcıların hafızasında uzun süre kalacak izler bıraktı.





