Türkiye’nin Gururu Kübra Denizci Keskin Dünya Shnesinde:  Çocuk Felcine Karşı Küresel Mücadelede!
Türkiye’nin Gururu Kübra Denizci Keskin Dünya Shnesinde: Çocuk Felcine Karşı Küresel Mücadelede!
İçeriği Görüntüle

Şu ana kadar kendisine iletilen bir ceza olmadığını vurgulayan Topçu, “İyilik yapmak isterken mağdur olduk. Artık ne diyeceğimi, ne yapacağımı bilmiyorum. Ceza
önemli değil, bu soruşturmanın sonuna kadar gidilmesi, suçlunun cezasını bulmasını istiyorum” dedi.
Adana’da sahibi olduğu yarış atı sakatlanınca; Osmaniye’deki bir binicilik kulübüne hibe eden, ancak sonrasında atın kesilip, Mersin’de kavurma olarak dağıtıldığı
ortaya çıkan, iş insanı Suat Topçu’ya da 132 bin 108 lira idari para cezası verileceği öğrenildi.
13 YARIŞTA 1.3 MİLYON KAZANDIRDI
2024 yılında Adana Hipodromu’ndaki bin 200 metrelik çim pistte 1.12.86’lık derecesiyle sezon rekorunu kıran, katıldığı 13 yarışta 3 birincilik elde ederek, sahibine toplamda bir milyon 350 bin 790 lira kazandıran, 4 yaşındaki İngiliz yarış atı ‘Smart Latch’, 14 Ekim 2025 tarihinde yine Adana’da koşulan yarışta sakatlandı. Suat Topçu, atını zorlamak istemedi ve yarışlardan çekip, damızlık olarak kullanmak istedi, ancak rahminde göçük olan atın, damızlık da olamayacağı ortaya çıkınca Topçu, onu uyumak yerine hibe etmeye karar verdi.
HİBE ETTİĞİ AT ‘KAVURMA’ YAPILDI
Topçu, nakliyecilik yapan arkadaşının önerisiyle ‘Smart Latch’i, Osmaniye’deki bir binicilik kulübüne hibe etti, ancak at orada da huzursuzluk çıkartıp, üzerine kimseyi bindirmeyince kulüp yöneticileri, atın ilk sahibi olan Suat Topçu’ya haber vermeden, ‘Smart Latch’i bir başkasına attı. Atın akıbeti ise, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait Toroslar ilçesindeki aşevinden kavurma alan bir kişinin, yemekten çıkan çipi bakanlığa bildirmesiyle ortaya çıktı.
132 BİN 108 LİRA CEZA KESİLECEK
Tarım ve Orman Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlattı. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait aşevinde dağıtılan kavurmalarda kullanılan etin de ‘tek tırnaklı hayvan’a ait olduğu raporlarıyla ortaya konuldu; 213 kiloluk kavurma imha edildi. Aynı soruşturmada at sahibi Suat Topçu’ya da ‘atın hibe edilmesi durumunun zamanında bildirilmesi’ gerekçesiyle 132 bin 108 lira idari para cezası uygulanacağı öğrenildi.
BU BÜYÜK BİR KÖTÜLÜK; VİCDANSIZLIK
Suat Topçu, şu ana kadar kendisine herhangi bir para cezası bildirimi yapılmadığını, ancak Bakanlık yetkilileriyle yaptığı görüşmede böylesi bir cezayı beklediğini
söyledi. Topçu, “İyilik yapmak isterken mağdur olduk. Artık ne diyeceğimi, ne yapacağımı bilmiyorum. Bakanlık tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor. Aldığım para cezası önemli değil, bu soruşturmanın sonuna kadar gidilmesi, suçlunun cezasını bulmasını istiyorum. Çünkü bu büyük bir kötülük; vicdansızlık. Hayvana kıyan, insana da kıyar. O atı kesip, insanlara yedirenler, yolda insanları da keser. Davaya biz de müdahil olacağız” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi