BOL TİMSAHLI MACERA

Yalın bir metin ve zengin resimler ile anlatılan bu öyküde, küçük bir kızın metrodan inerken gördüğü timsahtan korkmasıyla macera başlıyor. Küçük kız, o zamana kadar çevresinden hep timsahlara güven olmayacağını duymuştur. Bu yüzden hiç düşünmeden ondan kaçıp saklanır. Çocuk edebiyatının usta ressamı Huban Korman sürpriz sonlu bu öyküde, aslında haydut sanılan timsahın nasıl kibar bir karakter olduğunu esprili bir dille gözler önüne seriyor.

Metrodan inerken ayak sesleri duydu. Dönüp baktığında ne görsün? Peşinde kocaman bir timsah! Timsahlara hiç güven olmaz derlermiş. Onlarda her türlü haydutluk varmış. Yoksa... yanılıyor muydu?

ÖNYARGILAR ÜZERİNE BİR ÖYKÜ

Babacanoğlu'ndan İmza Günü Ve Söyleşi Babacanoğlu'ndan İmza Günü Ve Söyleşi

Redhouse Kidz’in (SEV Yayıncılık) yayımladığı, beş yaş ve üzerine yönelik Bu Nasıl Timsah?, dış görünüşe göre verilen hükümlerin nasıl yanıltıcı olabileceğini, küçük bir kızın gözünden bizlere anlatıyor. Detaylı ve yenilikçi bir üslup ile hazırlanan çizimler, okurlara karlı bir şehir manzarası ve muzip hayvan karakterleri sunuyor.

1985’te Redhouse Yayınevi için resimlediği ilk eser ile çocuk kitapları dünyasına adım atan Huban Korman, seneler sonra kendi yazdığı öykü ile Redhouse Kidz’de. Bu Nasıl Timsah?, çok sayıda çocuk kitabı resimleyen çocuk edebiyatının usta ressamı Korman’ın kendi yazdığı ikinci eser.

Muhabir: CEMRE BAYRAK