Tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da öğretmenler, İstanbul’da okul müdürü olan İbrahim Oktugan’ın yabancı uyruklu öğrencisi tarafından öldürmesinin ardından Atatürk Parkında toplanarak Valiliğe yürüdü. Adana’da Eğitim Bir-Sen, Eğitim-İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen ve Eğitim Gücü Sen adına ortak basın açıklamasını Eğitim- Bir- Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer yaptı. Başkan Sezer, şiddeti önleyecek, failleri cezalandıracak ve mağdurlara hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılması talebiyle bir araya geldiklerini belirtti.

ÇAĞRIMIZDIR: TEDBİR ALINMALI

Başkan Sezer, “İstanbul Eyüpsultan’da bir öğrenci okul müdürü İbrahim Oktugan’a silahla saldırıda bulunmuş, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan okul müdürümüz maalesef kurtarılamayarak vefat etti. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve bütün eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz. Yıllardır, kanayan bir yara hâline gelen şiddet olaylarına dikkat çekiyor, tedbir alınması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bu çağrımızı yıllardır yapıyoruz. Sesimize kulak verilseydi, gereken önlemler zamanında alınmış olsaydı belki de bugün başka şeyler konuşurduk” dedi.

ŞİDDETİ ÖNLEME YASASI ŞART

Kalbinden Bıçakladılar; ‘İyi Hal İndirimi’ Aldılar! Kalbinden Bıçakladılar; ‘İyi Hal İndirimi’ Aldılar!

Ölümle sonuçlanmaya başlayan saldırıların son bulması için gereken adımların atılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Sezer, “Eğitimcilere yönelik şiddeti önleme yasası artık çıkarılmalıdır. Öğretmen, Memur, Hizmetli, Şef, Şube Müdürü demeden tüm eğitim çalışanlarına kamu görevlilerine yönelen şiddeti bir defa daha lanetliyoruz. Bugüne kadar kamu görevlilerine yönelik gerçekleştirilen tüm şiddet olaylarında tepkimizi en sert şekilde ortaya koyduk. Sendikalar olarak, geçen yıl hayata geçirilen “Öğretmenlik Meslek Kanunu” tartışmalarında şiddete yönelik düzenlemeyi talep edip son ana kadar sergilediğimiz ısrarın gereği yapılmadı. O gün gereği yapılsaydı belki bugün daha farklı konuşmak mümkün olacaktı” ifadelerini kullandı.

KÖKLÜ ÇÖZÜM ZARURİDİR

Bugün yaşanan acıların dün yaşanan ihmal ve umursamazlığın neticesi olduğunu vurgulayan Sezer, “Son birkaç yılda yaşanan hadiselere bakıldığında görülecektir ki, şiddet olayları münferit eylemler olmaktan çıkmış, ne yazık ki yaygın bir toplumsal sorun hâline gelmiş; eğitim ve öğretim hizmetlerinin yürütülmesini sekteye uğratacak boyuta ulaşmıştır. Bugün yaşadığımız acılar, dünün ihmal ve umursamazlığının neticesidir. Yarın yaşanmasını istemediğimiz acılar da bugünkü ilgisizliğin sonucu olmamalıdır. Şiddetin, eğitimi tehdit eder boyuta ulaşması, geleceğimizi tehlikeye sokacak boyuta varması, acil ve köklü çözüm bulmayı zaruri hâle getirmektedir” diye konuştu.

Muhabir: CEMRE BAYRAK